About us


Cégünk hosszú ideje foglalkozik utánfutó kölcsönzéssel. Folyamatosan megújuló utánfutó készlettel állunk bérlőink rendelkezésére. Budapest legalacsonyabb utánfutó kölcsönzési árai, és számtalan elégedett vásárló tanúsítják cégünk sikerességét.
Kérdés esetén, vagy ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Trailer rental conditions:Bemutatásra kerülő iratok:

- Identity card, and valid passport or valid driver's license
- Address card if available
- Car papers (with which you will tow)

Deposit

A kaució mértéke belföldi használatnál: 20.000 Ft / utánfutó, mely Bérbeadónak az átadáskori állapottól való mindennemű eltérés esetére nyújt biztosítékot. Az utánfutó bérlés lejártakor, azaz a Bérlő visszaérkezésekor átvizsgáljuk az utánfutót, és ha mindent rendben találunk, a kaució teljes összegét visszaadjuk. Ellenkező esetben a Bérlő köteles megtéríteni az általa okozott kárt.

Előzetes tudnivalók

A ponyvával felszerelt utánfutóról tilos a ponyvát levenni! Ellenkező esetben a kaució elveszik.

Amennyiben külföldre szeretné vinni a bérelt utánfutót, előtte egyeztessen velünk, mert az árak eltérőek a belföldi használathoz képest. Külföldi útnál a kaució egységesen 30.000 Ft, az utánfutó bérlés napidíjai pedig 1.000 – 3.000 Ft-tal magasabbak az eredetileg megadott utánfutó kölcsönzési napidíjaknál. Jellemzően 350 km-ig 1.000 Ft a felár, 450 – 650 km között 1.500 - 2.500 Ft, 750 km esetén 3.000 Ft a felár naponta. Külföldre történő utánfutó kölcsönzés esetén mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges. Az utánfutót a Bérlő saját költségén szállítja a bérbeadó telephelyére külföldről is.

Rakományrögzítőt nem biztosítunk az utánfutókhoz, kérjük, ezekről Önök gondoskodjanak.

A koszosan visszahozott utánfutók takarítását 1.500.- forintért vállaljuk melyet a kaucióból vonunk le, ezt elkerülendő érdemes az utánfutót lemosni, kisöpörni stb. a visszaérkezés előtt.

Defekt esetén a Bérlő köteles intézkedni, saját költségén. Amennyiben nem rendelkezik a kerékcseréhez szükséges felszereléshez, az utánfutó kölcsönzés adminisztrálása közben kollégánk rendelkezésére bocsátja az ehhez szükséges emelőt és kerék kulcsot, ingyenes használatra.

Utánfutóinkon nincs autópálya matrica. Amennyiben Ön D2 típusú gépjárművel (bármilyen tehergépkocsi, vagy 7 személy feletti személygépkocsi) vontatja az utánfutót, és használja az autópályákat illetve bármelyik bevezető szakaszt, amelyik díjköteles, feltétlenül szükséges egy 10 napos U matricát vásárolnia. Ha utólagosan bírság érkezik cégünkhöz, kénytelenek leszünk a bérleti szerződésnek megfelelően áthárítani a Bérlőre. Ugyanez érvényes a parkolási bírságok esetén is.

Amennyiben telefonon előre egyeztet kollégánkkal időpontot, a hétvégi, nyitvatartási időn kívüli bérlés is megoldható (akár ünnepek és hosszú hétvégék alatt is), 1.000 Ft/nap ügyeleti felárral.

Betonkeverő bérlés menete

Kérjük, érdeklődjön telefonon vagy e-mailben a megadott kapcsolati elérhetőségeken, majd az előre megbeszélt időpontban telephelyünkön átvehető a betonkeverő, kaució ellenében. Minden esetben kérjük Bérlőinket, hogy betonkeverő bérlés esetén megfelelő szállító járművel érkezzen, mellyel szükség esetén utánfutót is vontatni.

Vontatási információkVontatás "B" kategóriás jogosítvánnyal

Nemzetközi kategória. A "B" kategóriába tartozik a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kistehergépkocsi is.

Az ilyen gépkocsival, "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedély birtokában könnyű (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan legfeljebb 750 kg megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsit korlátozás nélkül szabad vontatni. Az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege így elérheti a 4250 kg-ot.

Nehéz (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan 750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsinak "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedéllyel való vontatásához két feltételnek kell teljesülnie:

a nehéz pótkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) saját tömegét, és
az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege (vagyis a két forgalmi engedélyből megállapítható megengedett legnagyobb össztömegek összege) nem haladja meg a 3500 kg-ot.

Tehát B kategóriás jogosítvánnyal is lehet vontatni nehézpótkocsit a fenti szabályok betartása mellett!

Például egy 2000kg össztömegű személygépkocsival melynek a saját tömege 1520kg azzal lehet B kategóriás vezetői engedéllyel vontatni egy 1500kg össztömegű pótkocsit.

(Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatoság)


Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete 9.§. 3) bekezdése az alábbi járműfajtákra ír elő fizetési kötelezettséget;

személygépkocsi, a három- vagy négykerekű motorkerékpár, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakópótkocsi és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi. A rendelet hatálya kiterjed valamennyi saját rendszámmal rendelkező járműre, azok tulajdonosára, üzembentartójára, vezetőjére.

A rendelet meghatározza, hogy a parkolójegyet a gépjármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható helyen és érvényességének ellenőrzését biztosítva, teljes egészében láthatóan, olvasható módon kell elhelyezni.

Autóra kötve parkolt utánfutó esetében a fent részletezett rendelet értelmében az utánfutó után is meg kell váltani a parkolójegyet. Létezhet olyan kivételes helyzet, hogy a "szerelvény" méretére tekintet nélkül csak egy helyet foglal el. Ebben a kivételes helyzetben vitatható az utánfutó bírságolása. Abból kell kiindulni, hogy annyi parkolóhely után kell díjat fizetni, amennyit a jármű adott esetben elfoglal.

Fizető övezetben történő parkolással a parkoló helyet igénybe vevő személy és a parkoló társaság között polgári jogi jogviszony keletkezik. Ezt azért fontos tudni, mert vita esetén, egy esetleges bírósági eljárás során a parkoló társaságnak kell tudni bizonyítania, hogy a parkolás időpontjában az utánfutónak nem volt érvényes parkolójegye valamint, hogy a pótdíj fizetésről szóló felszólítását az utánfutóra közlésre alkalmas módon kihelyezte. Ezt egy önmagában álló utánfutó esetében kétséget kizáró módon a parkolási társaság nem tudja bizonyítani.

A parkolási társaság sokkal könnyebb helyzetben van a bizonyítás szempontjából, ha az utánfutó a gépkocsira van kötve. Ilyen esetben elvárható ugyanis, hogy az utánfutó parkolójegye az azt vontató gépkocsi szélvédője mögé legyen kihelyezve.

(Forrás: TotalCar.hu - Autójogász - dr. Lenkei Balázs)


Utanfuto logo
Őrmezei Utánfutó Kölcsönző

1112 Budapest, Őrmezei út 9
Nyitvatartás:
H-P: 08-17:00, Sz: 08-14:00
E-mail: info@pestiutanfuto.hu
Telefon: +36-30-395-7643

© 2024 Őrmezei Utánfutó Kölcsönző. All rights reserved